E-bike verzekering

Een e-bike verzekering is dat wel nodig?

Een e-bike is over het algemeen een behoorlijke investering. Denk daarom serieus na over een fietsverzekering. Het aantal e-bikes dat per jaar wordt gestolen stijgt ieder jaar. Over het algemeen vallen de hoogten van de maandpremies best mee. Meestal is een verzekering voor een gewone fiets zelfs duurder!

Wat voor soort e-bike verzekeringen bestaan er?

Een aflopende e-bike verzekering

Bij deze verzekering is de verzekering vooraf vastgesteld voor een bepaalde periode van bijvoorbeeld drie of vijf jaar. De premie van de verzekering betaal je in één keer.

Een doorlopende e-bike verzekering

Een doorlopende e-bike verzekering heeft meestal een looptijd zonder vooraf vastgesteld einde. Wel gaat de premie iets omhoog wanneer de eerste drie jaar voorbij zijn. De premie van een doorlopende e-bike verzekering wordt één keer per periode betaald. Dit kan een periode zijn van een maand, een half jaar of een jaar.

Een verzekering voor diefstal, voor schade of beide?

Je kunt kiezen voor een e-bike verzekering voor diefstal, een verzekering voor schade of één voor allebei. Deze laatste variant noemen we een volledig casco verzekering. Je bent dan naast diefstal ook verzekerd voor schade aan de fiets door aanrijdingen, brand of vallen.

 

Wat wordt er vergoed en wat niet?

Verzekeraars hebben allemaal hun eigen polisvoorwaarden. Daarom is vooronderzoek voordat je een fietsverzekering gaat afsluiten best handig. Fiets Totaal Elden heeft een samenwerking met Kingpolis, onderdeel van De Europeesche. Vergelijk deze verzekeringsmaatschappij maar eens met andere aanbieders. Let er ook op of accessoires zijn meeverzekerd.

Wanneer wordt er vergoed en wanneer niet?

Een voorwaarde die alle verzekeringsmaatschappijen hanteren, is dat je fiets voorzien moet zijn van een ART goedgekeurd slot, in de categorie 2 of hoger.Om aanspraak te maken op een vergoeding bij diefstal moet je altijd twee sleutels kunnen laten zien. Eén van deze twee sleutels moet zichtbare gebruikssporen hebben.

Let er ook op dat je de fiets ALTIJD op slot zet, ook thuis. Stond je fiets bij diefstal niet op slot in de schuur of bij het huis, dan zal een fietsverzekering je meestal doorverwijzen naar je inboedelverzekeraar. Gevolg is dat je de maximale vergoeding van de gestolen e-bike veel lager is..